6t09DESIGN ontwerpt artCard

17 december 2014

Aids Fonds Nederland:

Er is massaal gestemd op het favoriete ontwerp voor de ArtCard 2014 van het Aids Fonds. Meer dan de helft van de stemmen ging naar "Together we'll beat the virus" van architect Daniël Leenders van 6to9DESIGN. Zijn creatie zal in december 2014 bij zo'n 60.000 donateurs van het Aids Fonds in de bus vallen.


Daniël Leenders:

"Ik vind het natuurlijk geweldig dat ik gewonnen heb! Niet alleen omdat mijn ontwerp de nieuwe ArtCard van het Aids Fonds wordt, maar nog meer omdat ik het belangrijk vind dat de wereld bewust wordt gemaakt van het feit dat het Aids Fonds goed en nog steeds noodzakelijk werk verricht.

 

Dit doen zij samen met een hele grote achterban aan vrijwilligers, donateurs, onderzoekers en activisten. Samen kunnen we de strijd tegen deze verschrikkelijke ziekte winnen. Wereldwijd leven er nog steeds ruim 35 miljoen mensen met hiv. Elke 15 seconde raakt er iemand geïnfecteerd met hiv, dat zijn ruim 5.750 hiv-infecties per dag. Dat is in deze tijd toch echt onaanvaardbaar!

 

Ik ben van mening dat alle mensen die actief met aidsbestrijding bezig zijn ook een 'gezicht' moeten krijgen. Door middel van de portretten van bekende en minder bekende aidsactivisten 'op te tellen' in de vorm van de rode ribbon, geven al deze mensen het Aids Fonds een 'gezicht' en laat je tegelijkertijd zien dat ze er niet alleen voor staan."

 

Het Aids Fonds kan zich volledig vinden in de gemaakte keuze en feliciteerd Daniël Leenders van harte met zijn mooie ontwerp. Natuurlijk willen wij ook iedereen hartelijk danken voor het inzenden van zijn of haar ontwerp en u voor het massale stemmen!